Известие

Collapse
No announcement yet.

регулиране хода на съединителя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• регулиране хода на съединителя

Казва ли са ми, че съединителят е саморегулиращ се - т.е. самонагажда се в съответствие с износването на дисковете.
    Въпроса ми обаче е - как да си регулирам хода на съединителя така, че да ми отваря малко в по-горно положение на педала, а не толкова ниско, защото имам чувството, че не отлепва достатъчно добре. Мисля си, че това е причина за по-трудното превключване на предавките. Първоначално си мислех, че може да е от синхронизаторите, но проблема се явява при всички степени, не само 2-ра или 3-та, както е обичайното.
    Моля, дайте ми съвет!
    AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
    Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Можеш да завъртиш вилката на скоростите тя е на шлици и по тоя начин да го регулираш
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
      Можеш да завъртиш вилката на скоростите тя е на шлици и по тоя начин да го регулираш
      Колега, последното нещо не го разбрах... Как точно чрез завъртане вилката на скоростите се регулира хода на съединителя?!
      Искам да спомена само, че съм малко "лаик" (т.е. не съм много навътре в нещата) и се налага малко по-подробно описание... за което се извинявам предварително.
      AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
      Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

От скоростите излиза вилка която движи съединителя, тя е свързана посредством ос за лагера на съединителя и м/у вилката и оста има шлици можеш там да я презацепиш. Незнам как по-просто да го кажа може би някой колега да помогне
        sigpic
        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
          От скоростите излиза вилка която движи съединителя, тя е свързана посредством ос за лагера на съединителя и м/у вилката и оста има шлици можеш там да я презацепиш. Незнам как по-просто да го кажа може би някой колега да помогне
          10х
          Мисля, че това е достатъчно изчерпателно.. сега отивам долу да я разгледам и се надявам, че по даденото описание ще разгадая "картинката"

Comment

...сбогом и благодаря за рибата...
            ИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"

:biker: ИТАЛФЕСТ 2005 :biker:

Comment

Първоначално публикувано от hf hpe
              колега изобщо не му се връзвай на тоя индивид Бобо
              че има шлици има, обаче нещата са изработени като за малоумници и единият шлиц е по-широк от другите
              и нали се сещаш че завъртането става невъзможно
              а относно регулирането правилно са ти казали, че няма такова
              така, че ако превключването ти прави проблем от съединителя, то решението е смяна
              HF_HPE е прав Омекнали са пластините на притискателя най-вероятно и затова все едно не ти стига още малко за да превключиш нормално. Смени го и проблема ще е решен
              sigpic

Comment

...а препоръчителни марки, доставчици и цени за нов комплект съединител - феродо, притискател, огледален диск...?!

Comment

...сбогом и благодаря за рибата...
                  ИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"

:biker: ИТАЛФЕСТ 2005 :biker:

Comment

Закс е боклук
                    sigpic

Comment

Working...
                    X